Offerte maken online? Vergelijk en kies de juiste offerte software

augustus 2, 2018 Post Comment Uncategorized

Wat zijn de voordelen en functies van offerte software?

Offertes maken kan een tijdrovende klus zijn, zeker wanneer je meerdere offertes verstuurt. Gelukkig kun je met een offerteprogramma veel tijd besparen door een deel van het offerte maken te automatiseren. Dankzij de voordelen van offerte software kun je binnen enkele minuten een professionele offerte opstellen. Maar wat is een offerteprogramma en wat kun je er precies mee? Dat vertellen wij jou in dit artikel.

Offerte software, wat is dat?

Een offerte programma is betaalde software waarmee je snel de juiste offerte kunt maken. De reden dat de software betaald is, is omdat je het als het ware huurt van de softwareleverancier. Elke maand betaal je een vast bedrag waarvoor je een dienst terug krijgt, namelijk de software. Het programma komt dus niet daadwerkelijk in jouw bezit.

Wat zijn de mogelijkheden van een offerteprogramma?

Offerte software is ervoor gemaakt om zo snel mogelijk professionele offertes op te stellen. Dankzij de software kun jij jouw klant dus snel na aanvraag van de offerte een goede offerte opsturen. Daardoor is de kans groter dat je deze klant ook echt binnenhaalt. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is eenmalig een goed offerte voorbeeld opstellen. Bij de offertes die volgen hoef je in de toekomst alleen nog maar de juiste gegevens in te voeren. Daarna is de offerte klaar om te versturen.

Wat zijn de voordelen van offerte software?

In principe kun jij jouw offertes ook in Excel maken, maar zodra het aantal offertes toeneemt, wordt dit een tijdrovende klus. Zoals gezegd, kan dit met offerte software een stuk sneller door eenmalig het juiste template te maken. Daarnaast kun je met offerte software de offertes precies ontwerpen zoals jij wilt. Je kunt het dus in de huisstijl van jouw onderneming maken, waardoor je meer herkenning creëert bij de ontvanger. Op die manier weet jij zeker dat jouw offerte opvalt tussen alle andere offertes die jouw klant kan opvragen.

Offertes omzetten in een factuur

Wanneer jouw klant de verstuurde offerte heeft geaccepteerd, kun je deze met één druk op de knop omzetten in een factuur. Daardoor voorkom je fouten en bespaar je een hoop tijd. Ook is de kans groot dat de klant de factuur snel betaalt, doordat het nog erg vers in zijn geheugen staat.

 

Werken in de cloud met online offerte software

Met een online offerteprogramma kun je altijd en overal aan de slag. Bovendien staat je data veilig opgeslagen in de cloud, doordat de software online werkt. Het voordeel hiervan is dat er dagelijks back-ups van al je offertes worden gemaakt. Mocht jouw desktop het onverhoopt begeven, kun je dus nog altijd beschikken over de data van jouw offertes.

Overal en altijd inzicht in je offertes dankzij de offerte app

Een van de grootste voordelen van online offerte software is dat je altijd en overal aan de slag kunt, overal een offerte kunt maken. Bovendien beschikken de meeste softwarepakketten over een mobiele app. Met de app kun je vanaf je mobiele telefoon offertes opstellen en versturen. Verder kun je inzien welke offertes zijn geaccepteerd en deze omzetten in een factuur.

Kies de beste offerte software voor jouw situatie

Als ondernemer heb je tegenwoordig de keuze uit veel verschillende softwarepakketten. Zo is er voor elke ondernemer wel een geschikt offerteprogramma te vinden. De kunst is om de juiste offerte software te vinden. Gelukkig kun je op handige vergelijkingssites de verschillende opties met elkaar vergelijken. Daarnaast bieden veel softwareleveranciers een gratis proefperiode, zodat je kunt testen of het gekozen pakket de juiste is. Zo weet jij zeker dat je de geschikte offerte software voor jouw situatie hebt gekozen.