Gedragsverandering: waarom?

juni 12, 2019 Post Comment Hardware

Hoe positief het gedrag veranderen binnen je organisatie

Soms is het tijd om als organisatie het roer om te gooien. Wanneer alles al jaren op dezelfde manier gebeurt kan het zo zijn dat het gewoon niet meer zo lekker loopt. Als dit het geval is kan het tijd zijn voor een gedragsverandering in je organisatie.

Waarom gedrag veranderen in je organisatie?

De meeste bedrijven hebben hun eigen ingesleten patronen. Deze patronen zorgen ervoor dat positieve veranderingen in de organisatie niet zo snel en makkelijk verlopen als dat het in het ideale geval zou kunnen. Wanneer deze patronen doorbroken worden schept dat in een organisatie meer ruimte voor (positieve) verandering.

Een voorbeeld van zo’n ingesleten patroon is een slechte betrokkenheid. In veel organisaties heeft iedereen zijn eigen specialisme en daardoor worden alleen de mensen met een bepaald specialisme bij een project betrokken. Hierdoor krijgt het personeel dat niet bij het project wordt betrokken niet de mogelijkheid om talenten te ontdekken of te ontwikkelen.

Wanneer er meer personeel bij een project betrokken wordt is de kans dat er tot nieuwe (en misschien wel betere) inzichten wordt gekomen groter, iemand die nieuw in een project is heeft namelijk meestal een hele andere kijk op de zaak. Verder zou het ook veel trainings- en scholingskosten schelen als een bedrijf ‘andere werknemers’ bij een project betrekt, werknemers krijgen nu namelijk de mogelijkheid om in real life ervaringen op te doen, verder krijgen werknemers dan ook de mogelijkheid om van andere (meer ervaren) werknemers te leren.

Hoe zorg ik voor een gedragsverandering in mijn organisatie?

Het is allereerst van belang dat iedereen in de organisatie bewust wordt van zijn gedrag, want als je van jezelf weet hoe je je gedraagt is het veel makkelijker om te veranderen. Het is belangrijk dat iedereen bij dit proces betrokken wordt: veranderen doe je namelijk met elkaar.

Het analyseren van gedrag kun je doen met behulp van een coach van Branie. Door onder begeleiding van een specialist gedrag te analyseren zul je sneller betere inzichten krijgen in de mogelijkheden tot gedragsverandering binnen je organisatie.

Wanneer bepaald gedrag door anderen als hinderlijk wordt ervaren of wanneer gedrag het bedrijf of de bedrijfscultuur niet ten goede komt is het belangrijk dat de patronen die bij dit gedrag horen doorbroken worden. Het doorbreken van patronen kun je het beste doen door te experimenteren met ‘nieuw gedrag’.

Nieuw gedrag kan namelijk niet van de een op de andere dag worden geïntegreerd, om iedereen er stapsgewijs aan te laten wennen is het verstandig om eerst te experimenteren met het nieuwe gewenste gedrag alvorens het als standaard op te nemen in de bedrijfscultuur.

Als je dit proces met je hele team doorloopt geef je elkaar de mogelijkheid om van elkaar te leren. Met elkaar gedrag veranderen in de organisatie betekent niet alleen veranderen, maar ook positief gedrag van elkaar overnemen en elkaars talenten versterken.