Werk efficiënter en maak indruk op je klanten

juni 18, 2019 Post Comment Nieuws

3 voordelen van een projectplanning app

Het komt tegenwoordig zelden meer voor dat mensen samen in één ruimte aan een project werken. Dankzij apparaten als telefoons, laptops en tablets kan iedereen op elke locatie werken en intussen in contact blijven met collega’s. Een app die hierbij kan ondersteunen is een projectplanning app.

In dit artikel komen de drie grootste voordelen van een projectplanning app naar voren.

Overzicht

Wanneer je met elkaar op afstand aan een project werkt is het meestal erg lastig om het overzicht te bewaren. Je spreekt elkaar namelijk zelden in real life en zodoende kan het lastig zijn om de taken goed te verdelen en aan te geven wie wat doet. En is de taakverdeling eenmaal gelukt, dan blijkt het meestal erg lastig om het overzicht te (be)houden op wat al afgerond is en wat nog moet worden uitgevoerd.

Een projectplanning app kan helpen met het behouden van het overzicht gedurende een project. Uit het duidelijke overzicht dat zo’n app meestal rijk is kun je heel eenvoudig opmaken wie wat doet en wat er al is afgerond.

Persoonlijk contact

Veel mensen denken dat op afstand aan een project werken slecht is voor de efficiëntie omdat de deelnemers van het project elkaar nauwelijks zien. Wanneer je een projectplanning app gebruikt is dit echter niet het geval. De meeste apps beschikken namelijk over zowel gezamenlijke als privé chatrooms en zodoende kan iedereen met elkaar in contact blijven.

Bovendien is het ook mogelijk om een videogesprek te starten in een afgesloten chatgroep. Ideaal als je op afstand met elkaar wilt vergaderen.

Samenwerken op afstand

Het kwam in het artikel al een beetje naar voren, maar het grootste voordeel van een projectplanning app is de mogelijk tot samenwerken op afstand.

Doordat je met elkaar dezelfde app gebruikt kun je met elkaar werken terwijl je niet in dezelfde ruimte hoeft te zijn. Ideaal voor bedrijven met meerdere (internationale) vestigingen, want nu hoeven zij geen rekening meer te houden met reistijden en dergelijke.

Andere handige apps waarmee je het overzicht behoud op de werkvloer

Werkbon pdf

Een projectplanning app is niet de enige app die je kunt gebruiken op de werkvloer. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van een werkbon pdf. In deze tijdregistratie app kun je heel eenvoudig bijhouden hoeveel en waaraan je hebt gewerkt. Ideaal voor bedrijven die veel medewerkers hebben die in de buitendienst werken, want met behulp van zo’n tijdregistratie app is de papieren werkbon verleden tijd.

Kilometerregistratie app

Met een kilometerregistratie app kun je heel eenvoudig bijhouden hoeveel kilometers je hebt gemaakt voor je bedrijf. Een handig hulpmiddel wanneer er verantwoording van de gereden kilometers moet worden afgelegd aan werkgever of Belastingdienst.

Parkeer app

Als je gebruik maakt van een parkeer app is te veel betalen en in de rij staan voor een parkeerautomaat verleden tijd. Bovendien wordt de transactie automatisch van je rekeningnummer afgeschreven.

To-do app

Met een to-do app kun je bijhouden wat je to-do’s voor een bepaalde periode zijn. Ideaal voor mensen die steeds hun to-do-lijstjes verliezen