Nieuws

07-04-2018

Facebook lekt data

Facebook heeft een grote fout gemaakt. Het is gebleken dat terug in 2014, Facebook data van 87 miloen gebruikers met het bedrijf ’Cambridge Analytica’ heeft gedeeld. Dat aantal werd eerder op 50 miljoen geschat. Volgens Facebook bevinden de 87 miljoen gebruikers zich hoofdzakelijk in de Verenigde Staten. In Nederland zou het gaan om 90.000 gebruikers.

Met de gelekte data heeft Cambridge Analytica een programma gebouwd dat is gebruikt om de Amerikaanse verkiezingen te beinvloeden. Het gaat hier over gedetailleerde informatie zoals likes, e-mail adressen, foto’s en meer. Iedereen die een keer heeft ingelogd via cambridge analatica is een slachtoffer geworden.

‘Het is mijn eigen fout, sorry’ verteld Mark Zuckerberg in een interview. Terug in 2014 is Facebook al achter dit schandaal gekomen en heeft toen per direct Cambridge analytica geband. Niemand weet echt wat er met de data is gebeurd, grote delen daarvan kunnen al verwijderd zijn. Vanavond vanaf 18:00 kan je zien of jouw persoonlijke gegevens gelekt zijn. Dit zul je zien als je facebook opent bovenaan je nieuwsfeed.

29-03-2018

Spotify werkt aan nieuwe muziekspeler voor in de auto.

Na een kleinschalige promotietest is gebleken dat Spotify een muziekspeler aan het maken is voor in de auto. Het apparaatje zal volgens geruchten ongeveer 13 dollar per maand kosten.

De muziekspeler zal makkelijk gekoppeld kunnen worden aan een ventilatierooster in je auto. Via een schermpje kun je zien wat er wordt afgespeeld. Het apparaatje zal waarschijnlijk deels hands-free worden. Dit zal goed zijn voor het imago voor Spotify omdat ze dan meewerken aan een veiliger verkeer.

Een muziekspeler voor de auto is een slimme keuze van Spotify, deze doelgroep is vooralsnog erg beperkt. Hierdoor zijn er ook nog maar weinig bedrijven die dit soort apparaten hebben uitgebracht. Spotify maakt zelf wel apps voor Apple CarPlay en Android Auto.

>Top