Software

12-04-2018

Drones straks overal te zien

Sinds een paar jaar zijn er drones op de markt verschenen. De eerste versies waren nog niet voor de standaard consument en kostten een vermogen. Tegenwoordig liggen ze in elke winkel en zijn de prijzen flink gedaald. Bedrijven zien in wat voor hulp drones kunnen bieden en zetten deze in voor bijvoorbeeld landbouw.

Drones die voor zakelijke doeleinden worden gebruikt moeten geregistreerd worden. Het aantal telde vorig jaar 755 drones. Dit aantal is nu waarschijnlijk verdubbeld. Dit komt door de kansen die drones bieden. Het is een kleinschalige robot die makkelijk en snel op verschillende plekken kan komen.

Drones worden steeds vaker ingezet voor eerste hulp, opsporingswerk maar ook gewoon in de bouw. Het kan komen op moeilijk bereikbare plekken en kan worden voorzien van sensoren en camera’s. Zo kunnen boeren met de drones hun gewassen en landbouwgrond inspecteren en zien welke planten extra voeding nodig hebben. Veel toepassingen zijn nog in de testfase, maar in de toekomst kunnen drones bijvoorbeeld worden ingezet om de grenzen te controleren op smokkelaars, branden in kaart te brengen of om aed-systemen te brengen bij mensen in nood.

28-03-2018

BMW met corrupte software geleverd

BMW heeft vorige maand een fout gemaakt. Van de 11700 auto’s die terug werden geroepen moesten er in Nederland ook 550 auto’s terug naar de garage.

Net als op je telefoon, hebben auto’s software nodig. Dit is nodig om het systeem goed met elkaar te laten werken. Bij een update voor de BMW 750d en M550d is er software voor de X5 en X6 op terechtgekomen. Door de software uit de grotere SUV’s functioneerde de reiniging van de uitlaatgassen niet naar behoren en stootten de auto’s te veel stikstofoxiden uit.

Na de bekendmaking van de fout heeft het Duitse KBA-onderzoek naar het bedrijf gedaan en vond hier een aantal gevallen van verkeerde software. BMW beweerd de fouten omgekeerd te hebben maar KBA zal dit eerst moeten goedkeuren.

De problemen rondom de software bij BMW waren in maart reden voor de Duitse justitie om invallen te doen bij het merk in München. Ook bij vestigingen van de fabrikant in Oostenrijk waren doorzoekingen op verdenking van het installeren van illegale software.

26-02-2018

Nieuwe Android versie

Elk jaar komt Android met een nieuwe update. In 2016 was het Android 7.0 (nougat), vervolgens in 2017 kwam Android 8.0 (oreo) op de markt met een hoop nieuwe functies. Bluetooth werd sterk verbeterd en de software werd veiliger. In augustus 2017 kwam de eerste developer-preview van Android 9.0 (P) op de pixels telefoons van Google.

Nieuwe functies in Android P:

Google heeft Android P voorzien van een groot aantal nieuwe functies. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen

  • Verbeterde notificaties zijn rijker
  • Meer privacy door apps op de achtergrond te beperken
  • Ondersteuning voor meerdere camerasensoren
  • Geschikt voor schermen met een notch, een uitsnede aan de bovenkant van een display
  • Instellingen-scherm is kleurrijker
  • Snelle instellingen-paneel is versimpeld en werkt sneller
  • Indoor navigeren is aanzienlijk verbeterd
  • Android P is energiezuiniger en biedt betere accuduur

Google heeft ervoor gezorgd dat developers makkelijker kunnen werken met de nieuwe notch in de telefoons. Dit is een kleine uitsnede aan de bovenkant van je telefoon die je steeds vaker zult tegenkomen.

Privacy

Na Android Nougat en Oreo is de beveiliging van de telefoons steeds beter gaan worden. De nieuwe software zorgt ervoor dat apps niet meer je locatie, camera en microfoon in de achtergrond gebruiken. Android moet continue de beveiliging updaten voor cyber-aanvallen.

Notificaties

Vergeleken met de Iphone heeft Android een pluspunt qua notificaties. Deze zijn compleet veranderd in de update. Ze zijn makkelijk weg te swipen en duidelijk geordend. Android introduceert ‘Smart reply’s waarmee je direct kunt antwoorden op een notificatie.

 

05-02-2018

Bitcoin en zijn nadelen

Tegenwoordig heeft iedereen al eens van Bitcoin gehoord. Van reclames tot volledige bedrijven die draaien om Bitcoin. Sinds zo’n 7 maanden is Bitcoin flink in populatie gestegen. Toch zijn er bepaalde misvattingen over de cryptocurrency ontstaan. Hier komen een paar dingen die veel mensen denken te weten over Bitcoin maar niet helemaal kloppen.

Slecht voor het milieu

Om aan Bitcoins te komen kun je ze kopen of minen. Het minen van de coins kost erg veel energie. Dit is geen duurzame energie. Het verkopen van de coins zelf kost ook aardig wat. Een aantal maanden geleden toen het minder populair was, waren er minder transacties en kostte het dus ook minder. Nu zijn er duizenden transacties per minuut en dat kost veel server ruimte.

Transacties hebben een update nodig

Wat vaak als een negatief punt met betrekking tot Bitcoin wordt gebruikt, is het feit dat transacties lang duren en relatief duur zijn. Doordat veel mensen de cryptocurrency zijn gaan gebruiken, is het netwerk redelijk overbelast geraakt. Om prioriteit te krijgen met transacties worden er daardoor flink hoge transactiekosten gerekend.

Illegaal?

Bitcoin werd voorheen vooral gebruikt om illegale betalingen te doen op de ‘Deep Web’. Dit is een ondergrondse zoekmachine voor allerlei duistere zaken. Door de stijging in populariteit werd de Bitcoin te duur en zijn andere munten slimmer om te gebruiken op de Deep Web. De overheid is tegen de Bitcoin omdat zij dit niet kunnen monitoren. Zo hebben zij dus al regelmatig grote Bitcoin eigenaren opgepakt.

Onregelmatig

De koers van de Bitcoin kent pieken en dalen. De Bitcoin had zes maanden geleden een waarde van zo’n zesduizend euro. Door de verbrede kennis over de munt en de stijging in populatie zijn meer mensen geïnteresseerd geraakt. Hierdoor is de waarde van de munt flink gestegen naar max €17900 euro.

Xy marketing

>Top